گروه معماری هشت

EN/FA/AR
بازسازی کلینیک زیبایی مهوین

بازسازی کلینیک زیبایی مهوین

تهـــــــــــــــــــــران | اطلــــــــــس مـــــال | 1402


پروژه در زمستان 1401 به ما سپرده شد. موضوع پروژه طراحی داخلی کلینیک زیبایی مهوین و محل آن در تهران، رو به روی پارک نیاوران و داخل مجتمع تجاری اداری اطلس مال بود. برند مهوین برندی نوپا اما با آرزوهای دور و دراز بود. بنابراین معماری و فضای پروژه می‌توانست تاثیر بسزایی در معرفی و شکل گیری شخصیت این برند و ثبت آن در ذهن مخاطب داشته باشد.

این واحد تجاری بخشی از واحدهای اداری مجتمع تجاری اداری اطلس مال بود که حدود 4 سال از ساخت و بهره برداری آن می‌گذرد. فضای موجود اما از آن جهت مورد اهمیت بود که دید مناسبی به بوستان و کاخ نیاوران داشت و از طرف دیگر نیز خود بخشی از سیمای شهری محسوب میشد. پس نحوه برخورد با آن از هر دو جهت حائز اهمیت بود.

چالش‌ اصلی ما برای طراحی پروژه این بود که کلینیک به لحاظ عملکردی نیاز به تفکیک فضایی به 8 بخش مختلف را داشت اما با توجه به انحنای ساختار کالبدی واحد و مدل نورگیری مورد نیاز برای فضاها این موضوع تا حدی چالش برانگیز به نظر می‌رسید.

استراتژی کلی ما در طراحی این بود که معماری فضای پروژه ضمن این که می‌بایست نشانگر عملکرد داخل آن باشد، باید از فاکتور خاطره انگیزی و شاخص بودن برای ثبت شدن در ذهن مخاطب بهره ببرد.

فرآیند طراحی را از سازماندهی فضاها آغاز کردیم. در جانمایی عملکردها بهترین کیفیت فضایی را به فضای انتظار اختصاص دادیم تا مخاطبان تجربه لذت‌بخش تری را از حضور در فضا داشته باشند. برای جانمایی باقی عملکردهای مورد نیاز با توجه به ظرفیت فضایی موجود، به نظر می‌رسید سازماندهی خطی عملکردها بتواند پاسخ مساله باشد. پس ایجاد یک کریدور میانی غیر مستقیم، منحنی و ماجراجویانه می‌توانست ضمن ایجاد عمق میدان و گستره دید رو به منظر پارک و کاخ نیاوران ضمن دسترسی مناسب به بخش‌های مورد نیاز، رسش مناسبتری را به سمت فضای انتظار ایجاد نماید.

همچنین این موضوع باعث می‌شد تا این مسیر به عنوان ادامه ای بصری از بوستان نیاوران و کشش آن به داخل فضا تلقی شود. بعد از آن تلاش کردیم جانمایی فضاها را به گونه ای تعیین کنیم که سلسله مراتب عملکردی رعایت شود. پس اتاق مدیریت و معاینه در نزدیکی بخش پذیرش پیش بینی شدند. اتاق لیزر و لاغری نیز در یک راهروی فرعی و رو به روی هم قرار گرفتند. بخش‌هایی که به فضای شستشو نیاز داشتند در یکسو و کنار هم سازماندهی شدند تا بتوان زیرساخت تاسیساتی مورد نیاز آن‌ها را تامین کرد. اتاق ماساژ را متناسب با نیاز آن در تارک‌ترین بخش ممکن فضا قرار دادیم تا از هرگونه نور و صدای اضافی به دور باشد و اتاق خدمات زیبایی صورت را بعد از آن در مجاورت جداره شیشه‌ای جانمایی کردیم. اغلب فضاها در عین تفکیک به سقف نچسبیدند تا ضمن انتقال نور طبیعی به کریدور میانی، مخاطب سیتوپلاسم پیوسته تر و سیالتری را به عنوان یک کل واحد تجربه کند.

در مرحله پرداخت تلاش شد تا ادبیات طراحی پروژه به گونه‌ای باشد که فضا معرف فعالیتی باشد که داخل آن اتفاق می‌افتد. بنابراین به دنبال مفهوم مشترکی بودیم که فصل مشترکی بین عملکرد و فرم داخلی آن باشد. کلمه ویرایش (MODIFY) مفهومی بود که به صورت عملیاتی قرار بود داخل این کلینیک برای مراجعین اتفاق بیفتد. بنابراین با همین ابزار به سراغ ارکان مختلف فضا رفتیم. پس مانند یک جراح با تیغ جراحی لایه لایه شروع به ویرایش فضا کردیم و کیفیت‌های تازه‌تری چون محل حضور گیاهان، فضاهایی برای نشستن مخاطبان و فضاهایی برای نورپردازی را جستجو کردیم. نتیجه این کار ایجاد فضایی سیال بود که اجزای آن با مرزهایی کمتر قطعی و به صورتی در هم تنیده و ادامه دار

در بخش ساخت سعی نمودیم تا متریال‌های مورد استفاده را به گونه‌ای انتخاب نماییم که هم به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشند و هم به لحاظ فنی بتوانند کیفیت‌های فضایی مورد انتظار را برآورده سازند. پس در بخش جداره‌ها گچ‌برگ با تکنیک اجرای هینج مورد استفاده قرار گرفت و در بخش نورپردازی سقف کشسان را انتخاب کردیم تا به این صورت حس نرمینگی و لطافت را در فضای کلینیک تقویت کنیم. به لحاظ طیف رنگی، رنگ غالب دیوارها با استعاره از رنگ پوست انسان به رنگ کرم روشن انتخاب شد.


کاربری: تجاری - درمانی

محل اجرا: روبروی پارک نیاوران، مجتمع تجاری اداری اطلس مال

کارفرما : هیوا طب مهوین

طراحی و ساخت: دفترمعماری هشت

معماران مسئول: شهاب احمدی، ایمان هدایتی

مدیر تیم طراحی: علی احمدی

تیم طراحی: علی احمدی، نیلوفر محمدزاده ، مهسا درچه ای، فرناز آگاهی

تأسیسات برق: مگا پلاس

تاسیسات مکانیک: دفترمعماری هشت

گرافیک : نیلوفر محمدزاده ، علی احمدی

عکس: دید استودیو

زیربنا : 170 متر مربع

سال ساخت: زمستان 1401-بهار 1402